Levchenko waarschuwt: "Vrees dat de gevolgen onderschat worden"

0
Levchenko waarschuwt: "Vrees dat de gevolgen onderschat worden"

Evgeniy Levchenko constateert dat veel Nederlandse clubs het mes in de selectie hebben gezet vanwege de coronacrisis. De voormalig profvoetballer, die onder andere bij FC Groningen en Vitesse speelde, maakt zich zorgen. 

"Ik vrees wel dat de gevolgen onderschat worden", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Ik heb het niet over Ajax en andere topclubs, wel over de laag daaronder. Volgens mij gaan veel clubs kiezen voor elf of twaalf kwalitatief goede spelers. Daarachter zetten ze heel jeugdige of kwalitatief wat mindere jongens, om de kosten te drukken", aldus Levchenko. 

"Die basisspelers zullen stuk voor stuk topfit moeten zijn en blijven", vervolgt hij. "Het trainingsproces zal erop aangepast moeten worden. Ze moeten veel wedstrijden spelen en hebben weinig tijd te herstellen. Maar het is onvermijdelijk dat spelers in die selecties op een gegeven moment oververmoeid raken. Dat ga je merken. Aan blessures, aan het niveau", voorspelt Levchenko.

"De competitie gaat er een beetje minder van worden", verwacht hij. "Voor de neutrale toeschouwer zullen de wedstrijden een minder prettig kijkspel worden. FOX Sports en Ziggo gaan dat merken, dat denk ik echt", stelt Levchenko, die benieuwd is hoeveel spelers er zonder club komen te zitten.

"Er zijn ook goede voetballers die gewoon pech hebben gehad, bijvoorbeeld met blessures. Die komen nu heel lastig aan de bak. Ik vrees dat veel spelers nu gaan vallen voor mooie beloftes in het buitenland, waarvan je uiteindelijk maar weinig terugziet. Ze zullen voor hun gevoel geen andere keuze hebben. Ik voorzie helaas veel teleurstellende avonturen en financiële problemen." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!