Buitink baalde van reserverol: ''Dat is niet wat ik wil''

0
Buitink baalde van reserverol: ''Dat is niet wat ik wil''

Afgelopen zomer was Vitesse-spits Thomas Buitink één van de aanvallers die SC Heerenveen nadrukkelijk op het oog had. De Friezen haakten uiteindelijk af vanwege de hoge transfersom, maar ondertussen is de 20-jarige jeugdinternational nog altijd niet doorgebroken.

Nu Tim Matavz is vertrokken bij Vitesse hoopt Buitink - die nog altijd nauwlettend wordt gevolgd door SC Heerenveen - komend seizoen op zijn definitieve doorbraak. "Ik moet nu mijn kans grijpen. Draai ik een goede voorbereiding, dan ga ik spelen. Zo simpel is het", laat de spits weten in De Gelderlander

"Alles werd eigenlijk steeds minder. Ik speelde op een gegeven moment nog nauwelijks. Ja, soms bij Jong Vitesse. Dat is ook niet alles", verzucht Buitink, die vindt dat hij op een leeftijd is gekomen waarop hij wekelijks moet spelen. "Ik kan leuk blijven trainen en af en toe invallen, maar dat is niet wat ik wil. Vaste spits in een team worden, elke week belangrijk zijn. Dát wil ik."

Oussama Darfalou (26) lijkt met zijn ervaring voorlopig de eerste spits te zijn bij Vitesse. Voor Buitink is een vertrek naar SC Heerenveen of een andere club voorlopig echter niet aan de orde. "Stel dat mijn kansen om te spelen heel klein worden, dan zou het misschien logisch zijn verder te kijken. Maar ik ga er nog altijd van uit dat ik hier ga slagen."

Het afgelopen seizoen twintig officiële duels voor Vitesse maar scoorde hij alleen één keer in het bekertoernooi tegen ODIN '59. De spits heeft bij Vitesse nog een contract tot medio 2022.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!