Van der Velde legt vinger op zere plek: ''Dat zie je bij Vitesse''

0
Van der Velde legt vinger op zere plek: ''Dat zie je bij Vitesse''

Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd er maandenlang niet gevoetbald in Nederland en daardoor liepen de clubs veel inkomsten mis. Riemer van der Velde, die in het verleden lange tijd voorzitter was van SC Heerenveen, maakt zich daardoor zorgen. 

"De overheid zal niet het operationele verlies van de jaren ervoor – wat bij veel clubs speelt – gaan bekostigen", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Door het coronavirus zijn ook de transfervergoedingen onder druk komen te staan. Als je operationeel gezond bent, heb je geen transfervergoedingen nodig", constateert Van der Velde.

"Wij hadden wat vet op de botten. Maar dat is er nu niet", vervolgt hij realistisch. "Dat geldt niet alleen voor Heerenveen, maar speelt op heel veel plaatsen. Veel clubs zullen het bijzonder moeilijk krijgen, daar is Heerenveen er een van. In Twente lopen er mensen rond die een paar miljoen te verstouwen hebben. Die leggen het geld op tafel", stelt Van der Velde. 

"De truc is altijd dat er daarna naar de gemeente wordt gestapt met het verhaal: Kijk eens, de club en investeerders hebben er alles aan gedaan, doen jullie nu ook wat om de club te redden? Die truc gaat bij Heerenveen niet op, dat kan niet in een dorp van dertigduizend mensen", vervolgt 79-jarige voetballiefhebber, die een clubeigenaar uit Rusland of Chinees in principe niet ziet zitten. 

"Bij ons roept iedereen: dat nooit. Als het net zo erg zou worden als bij Veendam en een Chinees of een Rus kan ons redden, dan zou ik dat niet uitsluiten", benadrukt hij. "In beginsel moet de club van het volk blijven. Als dat verandert, zie je een andere betrokkenheid, van iedereen. Dat zie je bij Vitesse. Het gemak waarmee daar tien miljoen operationeel verlies wordt geaccepteerd is onbegrijpelijk", aldus Van der Velde.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!