''Clubs als Vitesse halen dan zelden tot nooit Europees voetbal''

0
''Clubs als Vitesse halen dan zelden tot nooit Europees voetbal''

Hypercube-directeur Pieter Nieuwenhuis verwacht dat het grote gevolgen voor de subtop in Nederland en België heeft als er een BeNeLiga komt. De play-offs om Europees voetbal zullen verdwijnen en er zijn zeven Europese tickets te verdelen.

"Er is mij verteld dat ze bij de nieuwe opzet uitgaan van maximaal zeven Europese tickets. Ik vraag me al sterk af of de UEFA daarmee akkoord gaat", vertelt Nieuwenhuis aan Voetbal International.

"Maar stel, het is zeven. Grote clubs als Ajax en Club Brugge pakken er altijd eentje en dan gaan er nog twee naar de bekerwinnaars. Dan hou je drie tickets over voor de andere clubs, anderhalf per land."

Nieuwenhuis denkt dat een club als FC Utrecht dan zelden nog Europees voetbal zullen halen. "Clubs als PSV en Feyenoord hebben dan een serieus probleem, FC Utrecht of Vitesse halen dan zelden tot nooit nog Europees voetbal. Beter is dat je op zoek gaat naar een UEFA-proof model. De UEFA is namelijk niet tegen zogeheten cross-border-competities. Ze hebben alleen wel bepaalde eisen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!