Protocol KNVB: Stadions maximaal 35 procent gevuld, geen uitfans

0
Protocol KNVB: Stadions maximaal 35 procent gevuld, geen uitfans

De KNVB heeft donderdagmiddag een protocol voor de start van het nieuwe seizoen gepresenteerd. In het ruim tachtig pagina's tellende schrijven staat onder welke strenge voorwaarden publiek weer welkom is in voetbalstadions.

Stadions kunnen volgens de KNVB voor vijftien tot 35 procent gevuld worden met publiek, afhankelijk van het gezelschap waarin bezoekers naar het stadion komen. Een vak met 'individuele supporters' kan voor vijftien tot twintig procent gevuld worden, maar als er fans uit hetzelfde huishouden met z'n tweeën of drieën komen, dan is opschaling naar 25 tot dertig procent mogelijk.

Het percentage kan nog hoger liggen als er grote groepen jongeren onder de achttien jaar naar het stadion komen. Zij hoeven namelijk geen anderhalve meter afstand te houden. Om de in- en uitstroom van het publiek beheersbaar te houden, hebben de burgemeesters en de politie aangegeven dat supporters van de uitspelende club in de opstartfase niet welkom zijn.

Verder zijn er diverse maatregelen. Bij toegang tot het stadion moeten alle supporters in een zogeheten checkgesprek aangeven dat ze geen symptomen van het virus hebben. Ook worden tickets gekoppeld aan een naam en ook het vak en de rij in het stadion. Clubs moeten ook met tijdsloten werken voor de in- en uitstroom van supporters.

Hoe het juichverbod, waar minister-president Mark Rutte over repte, gehandhaafd gaat worden is niet duidelijk. Pas voor de start van het seizoen komt daar meer duidelijkheid over.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!