''Zit niet te wachten op Vitesse - AA Gent of Racing Genk - PSV''

0
''Zit niet te wachten op Vitesse - AA Gent of Racing Genk - PSV''

Volgens meerdere berichtgevingen zijn de plannen voor een voetbalcompetitie met clubs uit Nederland en België dichterbij dan ooit. Marco Timmer, verslaggever van Voetbal International, laat weten dat hij geen voorstander van het idee.

"Een pot voetbal zonder emotie is sowieso een smakeloze hap", schrijft de clubwatcher van PSV in het weekblad van VI. "Hoewel het uiteraard subjectief is, zit ik niet te wachten op Racing Genk - PSV of Vitesse - AA Gent. Ik heb er totaal geen gevoel bij", aldus Timmer. 

"De BeNeLiga voelt door gebrek aan historische rivaliteit als een surrogaatcompetitie", vervolgt hij. "Dat vooral onze topclubs de blik toch naar buiten richten, is het logische gevolg van het uitblijven van de broodnodige veranderingen in eigen land", constateert Timmer. 

"De Eredivisie CV is gefopt, de Coöperatie Eerste Divisie krachteloos en de KNVB kijkt als welwillende maar faciliterende organisatie machteloos toe", legt hij uit. "Decennia polderen met het eigenbelang voortdurend op de tong, heeft nauwelijks iets opgeleverd. Het is nog niet te laat maar met de BeNeLiga in het vooruitzicht is het wel vijf voor twaalf", besluit Timmer. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!