Krijgt Vitesse vleugels?: ''Dat riekt naar een overgang naar Red Bull''

0
Krijgt Vitesse vleugels?: ''Dat riekt naar een overgang naar Red Bull''

Krijgt Vitesse vleugels? Zowel Johannes Spors en Thomas Letsch zitten in het voetbalnetwerk van drankenmerk Red Bull. Een overname door het merk zou de club vleugels geven.

"Onze structuur is nu géén structuur", stelt Bjorn Courbois in De Les van Vites. "Red Bull heeft wél visie en een vaste speelwijze." Hij vindt een overname dus ook niet zo erg. "De keuze voor de technisch directeur en de trainer riekt naar een overgang naar Red Bull. Dat zou Vitesse wel passen. We hebben al een eigenaar. En we zijn al niet zo’n geliefde club. Dan is dit typisch voor onze club.”

"Het beleid van Red Bull is qua opleiden en tactiek wel helder. Dat zou wat zijn. Dan heeft Vitesse een idee", vervolgt de oer-supporter, die wel aangeeft dat veranderingen alleen op het veld en intern doorgevoerd kunnen worden. "Bij Vitesse zijn naam, tenue en speelplek vastgelegd. We hebben zelfs eeuwig speelrecht in GelreDome. Al betwist Michael van de Kuit (de huurbaas waarmee Vitesse een juridisch conflict heeft, red.) dat."

Met Spors en Letsch zou Vitesse vol voor de aanval gaan. "Dat klinkt mooi, maar na al die jaren vol verhalen bij Vitesse ben ik terughoudend’’, reageert hij. "Ik stond te springen toen Slutskiy werd aangesteld. ‘Nu gaat het gebeuren.’ Hij zei ook nog: ‘Ik wil wel tien jaar blijven’. Ik werd emotioneel. Maar jeetje, stel dat we daarmee tien jaar waren opgescheept?"

"Deze man (Letsch, red.) krijgt het voordeel van de twijfel. Zo werkt dat. Hij heeft niet de trackrecord van een topcoach. Zo van: daar kunnen we veel van verwachten. We wachten af", sluit Courbois af. "Ik hoop volgend seizoen op mooi voetbal. Lekker fris naar voren. Met flair. En dat talent doorstroomt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!