KNVB-arts duidelijk: ''Hervatting zonder al te veel grote risico's''

0
KNVB-arts duidelijk: ''Hervatting zonder al te veel grote risico's''

Edwin Goedhart, de arts van de KNVB en het Nederlands elftal, denkt niet dat Eredivisie-clubs hoeven te vrezen voor besmettingsgevaar bij hun spelers, wanneer de competitie weer hervat wordt.

Volgens de medicus is het risico minimaal. De voetbalbond heeft de gezondheidsrisico's tijdens voetbalwedstrijden in kaart gebracht. ''Ik denk dat voetbal minder een contactsport is dan iedereen misschien wel dacht. Je kunt het risico nooit helemaal uitsluiten. Maar als je de gebruikelijke maatregelen al hanteert – niet komen als je ziek bent, een goede afstand houden, ook in het kleedkamergebied – is voetbal een veilige sport."

Het kabinet heeft grote evenementen, waaronder voetbalwedstrijden, tot 1 september verboden, maar Goedhart denkt dat er wel weer gevoetbald kan worden. ''Wat ons betreft kan die hervatting zonder al te veel grote risico's op het veld ontstaan. Je moet wel kijken naar allerlei maatregelen om het contact verder te beperken, maar daar wordt hard aan gewerkt en over nagedacht'', besluit Goedhart voor de FOX Sports-camera.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!