Letsch duidelijk: ''We moeten agressiever spelen, met en zonder bal''

0
Letsch duidelijk: ''We moeten agressiever spelen, met en zonder bal''

Thomas Letsch werd deze maand aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer van Vitesse en de Duitse oefenmeester is onder de indruk van de faciliteiten van de Arnhemmers.

"Een geweldige club in een fraaie competitie. Eén van de beste competities in Europa. Je hebt natuurlijk de traditionele vijf topcompetities in Europa, maar daarachter is de Eredivisie één van de beste competities. Het is de ideale plek voor jonge spelers om zich te ontwikkelen, daar wordt wereldwijd zo over gedacht", zegt Letsch in gesprek met Omroep Gelderland.

Dat er in de Eredivisie veel talenten spelen, is voor Letsch geen probleem. "Ik ben het gewend te werken met jonge spelers. Dat is een deel van mijn werk. Maar jong, oud, goedkoop, duur: dat maakt mij niet uit. Het gaat mij om hun mentaliteit en hun bereidheid te leren. We hebben een team nodig waarmee we onze doelen kunnen realiseren."

"Ik houd niet van een passieve speelstijl, ik wil op hoge intensiteit voetballen. We moeten agressiever spelen, met en zonder bal. Het is niet Nederlands en niet typisch Duits, het is de Thomas-stijl. Ik kan het niet met elkaar vergelijken. Ik wil de basis van de club, van het Nederlandse voetbal, nemen. En daar mijn eigen ideeën aan toevoegen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!