''Gudde voert een lobby om minister Van Rijn te overtuigen''

0
''Gudde voert een lobby om minister Van Rijn te overtuigen''

Vanwege het coronavirus kan er tot september geen betaald voetbal worden gespeeld, terwijl de Bundesliga in Duitsland 'gewoon' hervat is. Valentijn Driessen weet te melden dat er in Nederland mogelijk ook weer wedstrijden gespeeld worden vanaf augustus. 

"Na stuiptrekkingen van SC Cambuur en De Graafschap is het stil aan het front van het nationale topvoetbal", schrijft hij in zijn column voor de Telegraaf. "Clubs rollebollen niet met elkaar over straat of beschimpen de KNVB of directeur Eric Gudde publiekelijk over de eindklasseringen in het profvoetbal."

"Het is bijna een dagelijks ritueel en inmiddels heeft de helft van de Eredivisie-clubs het inleveren gecommuniceerd", vervolgt Driessen. "Uit Zeist valt evenmin publicitair gedram waar te nemen om het profvoetbal niet op 1 september, maar op 1 augustus te starten", legt hij uit.

"Achter de schermen voert Gudde een lobby om de regering te bewegen vanaf 1 augustus toe te staan dat profclubs volgens RIVM-richtlijnen met voltallige selecties mogen trainen", verklapt Driessen. "Hij hoopt minister Martin van Rijn zelfs te overtuigen dat het veilig is om vanaf half augustus oefenduels achter gesloten deuren te fiatteren. Zodat het nieuwe seizoen werkelijk op 1 september kan starten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!