''Als hij morgen opstapt, is Vitesse 5 minuten later failliet''

0
''Als hij morgen opstapt, is Vitesse 5 minuten later failliet''

Valentijn Driessen maakt zich zorgen om Vitesse. De verslaggever van de Telegraaf constateert dat de club uit Arnhem een 'mooi stadion' en een 'prachtig trainingscomplex' heeft, maar hij is kritisch over het beleid. 

"Waar staat Vitesse de laatste tien jaar voor? Merab Jordania toonde zich als zetbaas een betrokken Vitesse-man, maar sinds Alexander Chigirinskiy en Valeri Oyf – zakenpartners van Roman Abramovich – het voor het zeggen kregen is het vlees noch vis", schrijft hij in zijn column.

"In Arnhem zijn ze blij met Oyfs miljoenen, want als hij morgen om 12.00 uur opstapt, is Vitesse vijf minuten later failliet", vervolgt Driessen. "Het voordeel van zo’n rijke eigenaar in onzekere coronatijd is dat Vitesse weinig financiële sores heeft zolang zo iemand de club niet laat vallen."

"Niemand die exact weet hoe Oyf Vitesse ziet", legt hij uit. "Niet als zijn speeltje, want de eigenaar probeert er nauwelijks iets leuks van te maken. Hoewel hij er jaarlijks miljoenen bijlegt, is van enige clubliefde en consistent beleid nauwelijks sprake", besluit Driessen. 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!