KNVB neemt beslissing en wil betaald voetbal helpen in coronacrisis

0
KNVB neemt beslissing en wil betaald voetbal helpen in coronacrisis

De clubs in de Eredivisie en Eerste Divisie krijgen van de KNVB meer tijd om hun begroting in te leveren. Dat meldt het AD. Door de coronacrisis hebben veel clubs in het betaalde voetbal het niet makkelijk.

"Clubs in het betaald voetbal krijgen veel meer tijd van de KNVB om hun begroting in te leveren", schrijft Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad. "In Zeist kijken ze of het licentiesysteem voor komend seizoen überhaupt nog kan worden toegepast. De datum van 15 juni was jarenlang heilig. Het was de dag dat alle betaald voetbalclubs in Zeist hun begroting ter goedkeuring moesten voorleggen aan de doorgaans strenge licentiecommissie van de KNVB. De coronacrisis heeft alles veranderd."

Een woordvoerder van de KNVB reageert ook: "We zijn aan het onderzoeken hoe we het licentiesysteem in het seizoen 2020/'21 moeten gaan toepassen." De datum van 15 juni wordt in ieder geval opgeschoven. "Die datum is tot nader order verschoven zonder daarbij al een nieuwe datum te noemen."

"De clubs hebben tijd nodig", gaat Gouka verder. "En de licentiecommissie kan straks moeilijk harde sancties uitdelen in een periode van diepe crisis. Om betaald voetbal in Nederland te mogen spelen heeft elke club een licentie nodig. Het licentiesysteem waarborgt de continuïteit van de competities. De KNVB wil simpel gezegd een eerlijk verloop daarvan, met de zekerheid dat de continuïteit van clubs is gewaarborgd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!