Sturing kritisch: ''Dan komt het niet goed met deze club''

0
Sturing kritisch: ''Dan komt het niet goed met deze club''

Edward Sturing heeft grote zorgen om Vitesse. Volgens het clubicoon moet de club weer snel in rustig vaarwater komen, anders kan het volgens Sturing weleens verkeerd aflopen.

Dinsdag kwam naar buiten dat Vitesse niet met Sturing verder gaat volgend seizoen. Nu geeft Sturing de technisch directeur Johannes Spors nog een advies mee. "Deze club heeft nu rust en stabiliteit nodig", vertelt Sturing tegenover de Gelderlander. "Gaat dat niet gebeuren, dan gaat het ook niet goed komen met deze club."

"We staan met Vitesse op een kruising van wegen", gaat Sturing verder. "Het verloop in de top is veel te groot. De club is de voorbije jaren Joost de Wit (algemeen directeur, red.) kwijt geraakt. Mohammed Allach (technisch directeur, red.) is vertrokken. Leonid Slutsky is als trainer verdwenen, Joseph Oosting heeft even voor de groep gestaan en daarna kwam ik weer. Er is geen continuïteit in de club. Geen structuur. Al jaren dienen trainers hier hun contract niet uit. Ze stappen op of worden ontslagen. Dat zorgt voor onrust in alle geledingen van de club."

Sturing hoopt dat Vitesse naar de toekomst kijkt. "Kijk naar de financiën, die al jaren gigantisch onder druk staan. De coronacrisis doet pijn. Maar dit kan ook een mooi omslagpunt zijn voor Vitesse. Dit is hét moment om jeugdspelers te laten doorstromen. Om herkenbaar te worden. Dat proces begeleiden, had ik heel erg leuk gevonden. We moeten niet kijken naar AZ of FC Utrecht. Die clubs zijn verder. Vitesse moet een visie krijgen. Met rust en stabiliteit."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!