''Kan me voorstellen dat fans uit clubtrouw een seizoenkaart nemen''

0
''Kan me voorstellen dat fans uit clubtrouw een seizoenkaart nemen''

Vanwege het coronavirus wordt er tot 1 september nog geen betaald voetbal gespeeld in Nederland en de kans is groot dat er komend seizoen in het begin nog geen supporters welkom zijn bij de wedstrijden in de Eredivisie.

KNVB-directeur Eric Gudde blijft echter optimistisch. "Net als in andere branches spelen ook wij in op de technologische ontwikkelingen en de toename van beschermingsmiddelen", legt hij uit op de website van Voetbal International. "Eerst waren mondkapjes niet nodig, nu ziet men het toch als een oplossing in het openbaar vervoer."

"Voor restaurants zijn oplossingen bedacht waardoor er toch beperkt publiek naar binnen kan. Zo zijn er ook met stadionbezoek voortschrijdende inzichten en op die manier waren we ook in gesprek in Den Haag", vervolgt Gudde. "We waren ervan uit gegaan dat we in september zonder publiek zouden beginnen, maar dat we zouden werken aan oplossingen waardoor gaandeweg het seizoen fans aanwezig kunnen zijn."

"De clubs waren vorige week net bezig met het in de markt zetten van de seizoenkaarten, dus het kwam ook nog eens bijzonder ongelukkig uit", vervolgt hij. "Ik kan me voorstellen dat fans uit clubtrouw een seizoenkaart nemen als ze een half seizoen niet naar het stadion kunnen. Maar als de minister dan zegt dat het helemaal niet kan zonder vaccin, wordt het lastig natuurlijk", besluit de bestuurder. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!