KNVB reageert op kabinet: ''We zouden het verschrikkelijk vinden''

0
KNVB reageert op kabinet: ''We zouden het verschrikkelijk vinden''

De KNVB is onaangenaam verrast door de brief die minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. In de brief staat dat massale publieksevenementen pas mogelijk zijn als er een vaccin is voor het coronavirus.

De KNVB is onaangenaam verrast en gaat in gesprek met de overheid over het 'in fases' opstarten van het profvoetbal. "Het organiseren van wedstrijden met publiek is een specialisme en specifieke voorzorgsmaatregelen op het gebied van hygiëne en crowd management dragen bij aan een veilige en verantwoorde manier waarop dit wél eerder zou kunnen", zegt de KNVB in het Algemeen Dagblad.

"Daarbij kijken we tevens nauwlettend naar wat de clubs in het buitenland doen op dit vlak. De ontwikkelingen gaan snel, daarom lijkt ons hetgeen is gemeld in deze fase nogal voorbarig", vervolgt de voetbalbond. "We zouden het verschrikkelijk vinden als er lang niet voor publiek gevoetbald kan worden. Dit zou namelijk ten koste gaan van de sportbeleving bij de miljoenen fans en kijkers."

"Bovendien zou het voor de bedrijfstak betaald voetbal opnieuw een hele zware financiële klap betekenen", legt de KNVB uit. "Hierover zijn we ook in gesprek met de overheid, juist omdat Nederlandse clubs bovengemiddeld afhankelijk van inkomsten uit stadionbezoeken zijn. Vandaar dat de melding van vanochtend als een totale verrassing kwam.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!