Van Hintum blikt terug: ''Dat wisten bij Slutskiy van tevoren''

0
Van Hintum blikt terug: ''Dat wisten bij Slutskiy van tevoren''

Marc van Hintum is inmiddels alweer tweeënhalf jaar technisch directeur van Vitesse. De oud-speler van de Arnhemmers merkt als bestuurder pas hoe relatief de voetballerij kan zijn.

"Trainer Leonid Slutskiy kwam anderhalf jaar terug met veel verwachtingen binnen, maar uiteindelijk bepalen de resultaten toch wat het lot van een trainer is", vertelt Van Hintum in Pro Shots Magazine. "Dan maakt het ook niet uit welke reputatie de beste man heet, want pas op hè, in Rusland is het een hele grote meneer."

Van Hintum was niet verrast door Slutskiy. "Dat zijn spelopvatting iets afweek van de Nederlandse stijl wisten we van tevoren. Dat was het probleem niet. Wat dat betreft ben ik zelf echt fan van de Hollandse School", aldus de technisch directeur.

"5-3-2 of 4-4-2, het zal allemaal wel", vervolgt hij. "Voetbal is vermaak en met een 4-3-3-stijl hebben we volgens mij als Nederland de wereld veroverd. Alleen daarom al heb ik de afgelopen twee jaar op het puntje van mijn stoel gezet als Ajax speelde. Behalve dan als ze hier op bezoek kwam natuurlijk, haha."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!