''Verstandiger om met 12 of 14 clubs in Eredivisie te gaan voetballen''

0
''Verstandiger om met 12 of 14 clubs in Eredivisie te gaan voetballen''

Paul Depla, woordvoerder van de burgemeesters, wil niet dat de eredivisie uitgebreid wordt naar twintig clubs. Die roep wordt echter steeds groter onder de fans, maar burgemeesters hopen dat de uitbreiding er niet van gaat komen.

''De druk op het competitieschema is nu al erg groot. Door het besluit om in ieder geval tot 1 september alle evenementen te schrappen, lopen we al twee speelrondes achter de feiten aan. Met de komst van Cambuur en De Graafschap komen daar nóg eens vier extra speelrondes bij'', stelt hij in het Algemeen Dagblad.

Depla stelt daarnaast dat er met het oog op het EK in de zomer van 2021 maar weinig ruimte op de voetbalkalender is, terwijl er wellicht ook weer rekening moet worden gehouden met de Europese verplichtingen van eredivisieclubs. Depla ziet het liefst een inkrimping van de eredivsie. 

''Vanuit het perspectief van flexibiliteit zou het verstandiger zijn om met veertien of twaalf clubs te gaan voetballen. Zonder coronavirus wordt het dus al lastig om een competitieschema voor twintig eredivisieclubs te maken, om nog maar te zwijgen hoe je dat mét het coronavirus moet doen. Het is uiteindelijk belangrijk dat de competities worden uitgespeeld. We zien nu allemaal hoeveel stress het oplevert als dat niet gebeurt'', besluit Depla.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!