Knipping kritisch: ''Nederlands kampioen verlies maken is Vitesse''

0
Knipping kritisch: ''Nederlands kampioen verlies maken is Vitesse''

Vanwege het coronavirus wordt er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald en Tom Knipping laat weten dat er daardoor 'grote zorgen' zijn in de Eredivisie. De verslaggever van Voetbal International wijst onder andere op Vitesse.  

"Nederlands kampioen verlies maken is Vitesse", schrijft hij. "Afgelopen seizoen werd dertien miljoen meer uitgegeven dan er binnenkwam en dat was geen incident. Tot dusverre hebben de Russen altijd zonder morren bijgelapt. Er zijn voor langere tijd garanties afgegeven en de Arnhemmers kunnen daardoor niet van de ene op de andere dag in de problemen komen", aldus Knipping. 

"Wel zijn spelersverkopen keihard nodig om te voldoen aan de spelregels voor Financial Fair Play", vervolgt hij. "In drie jaar tijd mag maximaal dertig miljoen (na transfers) worden verloren. Tekorten van tien tot vijftien miljoen zijn echter heel normaal in Arnhem. Vitesse wist tot dusverre steeds nipt een UEFA-straf te voorkomen.  Maar als de spelersmarkt zoals verwacht instort, hebben de Arnhemmers wel een probleem."

"Met een dure selectie (na de topdrie en AZ betaalt Vitesse het meest aan salarissen) en een torenhoge stadionhuur blijven de uitgaven onverminderd op hoog niveau", constateert Knipping. "Nu de inkomsten door gemiste wedstrijden (of in het gunstigste geval in lege stadions) nog verder wegzakken, zal het tekort dit jaar snel richting de vijftien miljoen gaan", voorspelt hij. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!