Janssen geeft toe: ''Best confronterend om mezelf dan te zien''

0
Janssen geeft toe: ''Best confronterend om mezelf dan te zien''

Het voetbal in Europa ligt al een aantal weken stil en dus wordt er op de sportzenders vooral teruggekeken naar het verleden. Jeugdtrainer Theo Janssen van Vitesse heeft niet veel met oude wedstrijden van onder meer het Nederlands elftal.

"Natuurlijk vond ik die goal van Robin van Persie fantastisch", zegt Janssen bij VTBL. "Door dat soort momenten vind ik zo'n wedstrijd al geslaagd. Maar die hele negentig minuten weer uitzitten? Nee, dank je."

Janssen ziet zelf bijna nooit oude duels. "Ook wedstrijden van mezelf van vroeger kijk ik niet terug", geeft hij aan. "Deels omdat het geweest is, maar ook omdat ik mezelf dan niet herken, haha! Bij FC Twente, bijvoorbeeld, was ik op mijn fitst. Best confronterend om te zien."

"Waarom het me toen wel lukte en nu niet? Ik ging mee in het fanatisme van de andere spelers en had een doel voor ogen. Als het uit mezelf moet komen, heb ik daar toch moeite mee. Ik kwam vroeger ook altijd zes of zeven kilo te zwaar terug van vakantie. Dat is een zwakte van mezelf en dat weet ik", aldus Janssen.

Janssen traint normaal gesproken op maandag Vitesse onder 19. "Nu ik er gedwongen afstand van moet nemen, mis ik het voetbal meer dan ik van te voren had gedacht. De hele dag niets doen, vind ik vreselijk. Het liefst sta ik nu met die jongens op het veld. En als ik niet zelf trainingen geef, kijk ik graag voetbal."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!