''Ik verwacht dat het lastig is om al voor 1 juni te beginnen''

0
''Ik verwacht dat het lastig is om al voor 1 juni te beginnen''

Vanwege het coronavirus kan er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald worden en de grote vraag is of de Eredivisie überhaupt nog afgemaakt kan worden. Louis Everard, directeur van spelersvakbond VVCS, denkt dat de bal in april en mei nog niet gaat rollen.

"Het kan niet anders dan dat alle voetbalcompetities in het westen van Europa met minimaal een maand worden opgeschoven", vertelt hij op de website van het Algemeen Dagblad. "Dat moet de FIFA faciliteren en ik weet ook dat ze daar druk mee bezig zijn. Ik verwacht dat het lastig is om al voor 1 juni te beginnen. Nou, dan lukt het dus niet om voor 30 juni te finishen. Dat kan bijna niet", aldus Everard.

Hij laat weten dat de FIFA nu aan zet is. "Zij zijn bezig met een noodplan en daar passen ook maatregelen in om de competities uit te stellen. Vervolgens is het zaak dat we hier in Europa samen met elkaar gaan optrekken. Want anders wordt het een chaos. Alleen samen kunnen we dit oplossen", vervolgt Everard, die beseft dat er nog een maatregel bij komt kijken. Op 30 juni lopen er namelijk veel contracten namelijk af, terwijl spelers als Hakim Ziyech (Ajax) al een contract hebben getekend bij Chelsea. 

"Die transferwindow moet dus worden uitgesteld. Dat kan, als iedereen instemt", legt hij uit. "En dat zal ook wel moeten, want anders maak je de competities niet eerlijk af. Zelfs als je 31 juli als laatste speeldatum van het seizoen neemt, dan weet je niet of ze daar in Spanje of Italië genoeg aan hebben. We worden hier ook iedere dag ingehaald door de actualiteit, maar daar is de situatie nu nog een stuk erger. Het vervelende is dat je de competities niet kan blijven opschuiven, want spelers moeten aan het einde van het seizoen ook op vakantie en volgend jaar zomer wordt het EK gespeeld."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!