''We moeten 1,5 meter afstand houden, maar straks wel voetballen?''

0
''We moeten 1,5 meter afstand houden, maar straks wel voetballen?''

Sjors Ultee zit bomvol vraagtekens na de persconferentie die het kabinet afgelopen maandag hield over de maatregelen rondom het coronavirus. Vooralsnog wordt er tot 6 april niet gevoetbald, maar de oefenmeester van Fortuna Sittard weet wel beter.

"Ik heb jongens aan de lijn gehad die zeggen dat ze niet durven te voetballen", zegt Ultee in gesprek met Voetbal International. "Ze snappen het niet; in Nederland moeten we allemaal anderhalve meter afstand houden om risico's uit te sluiten, maar wij moeten straks wel gewoon weer gaan voetballen?"

Volgens Ultee gaat het volgens de spelers niet om hun eigen gezondheid, maar om die van de mensen om hen heen. "Het ís nu ook krom: op 30 mei mag je niet op elkaars verjaardag komen, maar wij gaan op 6 april wel weer het trainingsveld op...", vervolgt hij.

"Maar, en dat leg ik die spelers ook uit, de KNVB neemt gewoon wat langer de tijd om in overleg met het RIVM een standpunt te bepalen. Persoonlijk ben ik er echt niet bang voor dat zij onverantwoorde keuzes gaan maken en dat wij als voetballers of trainers straks stelling moeten gaan nemen", aldus Ultee.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!