Vitesse-spelers krijgen huiswerk mee: ''Wij controleren nog niet''

0
Vitesse-spelers krijgen huiswerk mee: ''Wij controleren nog niet''

Vitesse zit momenteel flink in de problemen door het coronavirus, de spelers kunnen niet meer trainen op de club en moeten daarom thuis trainen. Jan van Norel denkt dat de spelers op deze manier toch fit kunnen blijven.

"Ja, er is dagelijks contact tussen de staf en spelers. Dat gebeurt vooral via WhatsApp en telefonisch. De spelers krijgen bijvoorbeeld dagelijks een individueel trainingsprogramma toegestuurd die zij thuis kunnen afwerken. De training bestaat uit drie onderdelen namelijk krachttraining, stabiliteitsoefeningen en conditionele training, zoals loop- en fietswerk", zegt Van Norel tegenover Omroep Gelderland.

Volgens de fysiektrainer is het niet een standaard training. "Dat varieert dagelijks en is afhankelijk van de oefeningen en vormen van die dag. Gemiddeld genomen duurt het individuele programma zo’n anderhalf uur", vervolgt Van Norel. "Vitesse controleert op dit moment nog niet. Vooralsnog gebeurt dat op basis van onderling vertrouwen. Daarnaast zijn deze spelers allemaal professionals zijn, die ook zelf gebaat zijn bij fitheid en een goede fysieke conditie."

"De conditionele activiteiten gaan goed. Maar met name de specifieke voetbalactiviteiten hebben de aandacht, omdat bij die bewegingen andere spieren en krachten gebruikt worden. Los van de individuele trainingsprogramma’s, hebben de spelers ook wedstrijdbeelden ontvangen om die voor zichzelf te bekijken en te analyseren. Ook op dat vlak proberen we de spelers actief te houden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!