Vitesse werd het vaakst benadeeld door de VAR in Eredivisie

0
Vitesse werd het vaakst benadeeld door de VAR in Eredivisie

Vitesse heeft dit seizoen het vaakst van de hele Eredivisie nadeel gehad van de video assistent referee (VAR). Uit onderzoek van De Gelderlander blijkt dat Vitesse al 25 keer 'doorslaggevend' te maken had met de VAR.

De Gelderlander zocht uit hoe de invloed van de VAR was en maar liefst vijftien keer viel een beslissing van de VAR ten nadele van Vitesse. Tien keer keer oordeelde de videoscheidsrechter in het voordeel van de ploeg van Edward Sturing.

Er zijn diverse voorbeelden te noemen. Zo ook eventuele penalty van Bryan Linssen tegen Ajax, die werd weggewuifd door de VAR, terwijl een twijfelachtige goal van Dusan Tadic (rand van buitenspel) wel werd goedgekeurd door de VAR.

Bryan Linssen herinnert zich nog goed een wedstrijd tegen Ajax, waar hij naar de grond werd getrokken. Terwijl afgelopen weekend een duidelijke handsbal van Pablo Rosario te zien was. Volgens hem worden topclubs niet benadeeld. "Waar was de VAR? Die sliep. Vorig jaar kregen wij tegen Heerenveen een strafschop tegen voor shirtje trekken. Nu is het gewoon judo. Ajax hoeft de duels bij corners blijkbaar niet netjes aan te gaan", besluit een gefrustreerde Linssen.

Het was echter niet alleen maar negatief. Zo kreeg Vitesse een aantal keer een penalty, dat eerst een vrije trap was, maar na ingrijpen van de VAR wel goed werd gekeurd. Daarnaast besloot de VAR twee keer in te grijpen bij het te vroeg inlopen van tegenstanders bij een strafschop. Eenmaal draaide de VAR het overnemen van een strafschop terug. Nick Marsman stopte de inzet van 11 meter van Matavz wel reglementair (voet op de lijn).

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!