''Matavz, Bazoer, Tannane… Dat spelen wij niet even op een hoopje''

0
''Matavz, Bazoer, Tannane… Dat spelen wij niet even op een hoopje''

Het FC Groningen van Danny Buijs draait een goed seizoen. Daarom hebben de Groningers het contract van Buijs verlengt met twee seizoenen. Ondanks de goede resultaten weet de trainer dat Groningen niet meer op het niveau zit van Vitesse of FC Utrecht.

"Vroeger was FC Groningen-Vitesse een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams", begint Buijs tegenover Voetbal International. "Nu hebben zij een spelersbegroting die twee à drie keer zo groot is, lopen daar spelers die wij niet kunnen betalen: Matavz, Bazoer, Tannane… Zó’n ploeg spelen wij niet even op een hoopje."

"We hebben niet meer het budget van FC Utrecht of Vitesse. Maar het is een uitdaging op een creatieve manier toch de strijd aan te gaan met die clubs. Dat het kan, bewijst Willem II dit seizoen. Wouter Gudde zei laatst ook dat FC Groningen momenteel thuishoort tussen plek acht en twaalf. We staan achtste, als we blijven doen wat we doen en het zit een beetje mee, spelen we weer de play-offs om Europees voetbal."

"Als Vitesse een wat minder jaar heeft, halen ze die nog altijd wel op basis van kwaliteit. Wij moeten een heel goed seizoen hebben om er te komen. Maar dat geeft niks. Ik voel gewoon aan alles dat FC Groningen onmiskenbaar in de lift zit", aldus Buijs. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!