Sturing en Linssen storen zich aan VAR: ''Maakt je onzeker''

0
Sturing en Linssen storen zich aan VAR: ''Maakt je onzeker''

Vitesse kreeg deze week veel te maken met de videoscheidsrechter. Eerst tegen Ajax, maar ook tegen sc Heerenveen speelde de VAR weer een grote rol. Vitesse-trainer Edward Sturing en Bryan Linssen lijken zich er beetje aan te storen.

Bij de tweede treffer van Linssen, duurde het minuten voordat de VAR een definitieve beslissing nam. "Dat oponthoud maakt je onzeker, breekt het ritme van de wedstrijd en haalt het juichen helemaal onderuit", zegt Linssen tegenover De Gelderlander. "Je bedenkt je wel twee keer voordat je een goal uitzinnig gaat vieren. Dat staat zo stom, als het doelpunt dan wordt afgekeurd. Maar hoe vaak wil je een situatie bekijken? Als je na twee keer twijfelt, twijfel je na de vijfde keer ook. Dan schiet de VAR zijn doel voorbij."

In de tweede helft kregen de Arnhemmers een strafschop. Minuten nadat de overtreding op Nouha Dicko gemaakt werd, ging de scheidsrechter naar de zijkant. Er heerste verwarring. "Ineens gaat die scheidsrechter naar de kant", vertelt Sturing. "Op het stadionscherm zie je dat een strafschopsituatie wordt bekeken. Maar wij wisten niet of dat voor Vitesse gold of voor Heerenveen."

"Wij spraken de vierde man aan, de arbiter langs de lijn. Die wist ook nergens van. Wij kregen ineens een penalty. Natuurlijk zijn wij dan blij. Maar er is erg lang oponthoud. En later krijg je ook nog zeven minuten extra tijd", aldus de trainer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!