Velthuizen: ''Ik kon in andere landen zo veel meer verdienen''

0
Velthuizen: ''Ik kon in andere landen zo veel meer verdienen''

Voormalig Vitesse-doelman Piet Velthuizen (33) maakt het seizoen af bij Telstar. De ervaren sluitpost, die ruim een half jaar zonder club zat, vindt het niet erg om zijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie te gaan spelen. 

"Ach joh, ik kon in andere landen zo veel meer verdienen, maar plezier is voor mij het belangrijkste", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Ik heb een gezin, dus ik zag mezelf niet wéér verkassen naar het buitenland. Op de bonnefooi ergens naartoe en dan moeten vechten voor je centen… Nee, dat heb ik wel gezien. Dit is voor mij ideaal", aldus Velthuizen. 

‘Mensen zeggen dat ik oud ben, met mijn 33 jaar, maar dat bén ik niet. Ik ben jong. Edwin van der Sar was bijna 36 jaar toen hij naar Manchester United ging", blikt hij terug. "Als ik nu naar Eredivisie-wedstrijden zit te kijken, denk ik zó vaak: Shit man, daar had ik kunnen staan. Móéten staan. Kijk, ik ga niemand persoonlijk aanvallen", benadrukt Velthuizen. 

"Ik ben geen Johan Derksen of René van der Gijp, iemand die per se zijn mening wil geven. Ik heb het ook niet over keepers die één of twee foutjes maken", vervolgt hij. "Dat doet iedereen, ik heb ook ketsers gemaakt, zo is het leven. Maar ik ben echt gewoon nog beter dan veel van die gasten", besluit Velthuizen vastberaden. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!