Vitesse krijgt massale steun van supporters in duel met PEC Zwolle ''Wat hebben we aan dat VAR-systeem? Allemaal één groot theater'' ''Als hij wat zei in de kleedkamer, dan kwam dat aan'' Vitesse werd het vaakst benadeeld door de VAR in Eredivisie Obispo maakt indruk bij Vitesse: ''Van hem heb ik hoge verwachtingen''

Sturing benieuwd: ''De vraag is nu hoe snel ze het oppakken''

( 0 reacties)
Sturing benieuwd: ''De vraag is nu hoe snel ze het oppakken''

Edward Sturing wil de manier van voetballen veranderen bij Vitesse. De trainer wil attractiever voetballen, maar ook het publiek weer naar GelreDome halen. Maar kan dat wel zomaar midden in een seizoen?

"Jawel, maar ik ben wel blij dat ik het trainingskamp heb kunnen gebruiken om het erin te slijpen en dat Joseph Oosting die omslag al had ingezet", vertelt Sturing in gesprek met De Telegraaf. "Het heeft tijd nodig als je zo’n compleet andere manier van voetballen erin wil brengen. Het is ook niet zo dat je dat in één trainingskamp voor elkaar hebt. Dat proces blijft doorgaan."

Sturing gaat verder: "Bovendien vraagt deze speelwijze fysiek en conditioneel iets anders van de spelers en daarom hebben we ook fysiek heel hard gewerkt om de groep daarop voor te bereiden. De vraag is nu hoe snel ze het oppakken. Ik ben heel nieuwsgierig naar de wedstrijd tegen Fortuna Sittard."

De oefenwedstrijden gingen beide verloren. "Fysiek waren we in die wedstrijden niet helemaal top", geefft Sturing toe. "Dan is het lastig om de nieuwe speelwijze helemaal tot het einde goed uit te voeren. We hebben die wedstrijden dan ook in de slotfase verloren. Het belangrijkste is dat ik goede dingen heb gezien in ons spel. En dan zullen me die nederlagen in oefenduels een zorg zijn."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!