Huisman mocht mee op trainingskamp: ''Hier staan ze meteen op je lip''

0
Huisman mocht mee op trainingskamp: ''Hier staan ze meteen op je lip''

De zeventienjarige Daan Huisman is een aanstormend talent bij Vitesse. De jongeling zit nu ook al bij de selectie van de Eredivisieclub. Zeven jaar geleden werd Huisman naar de Arnhemmers gehaald.

"Ik werd op tienjarige leeftijd door Vitesse binnengehaald", vertelt hij in gesprek met De Gelderlander. "NEC wilde me ook hebben, maar was te laat. Ik was bij RKHVV al doorgeschoven naar de D2 en NEC ging kijken naar de E1. Dit is helemaal top. Wij zijn van huis uit een Vitesse-familie. Mijn broertje zit nu in de Onder 15. Mooi, hoor."

Huisman kreeg voor de kerstvakantie te horen dat hij mee mocht op trainingskamp. "Ik kreeg telefoon van fysiektrainer Jan van Norel. 'Je mag mee op trainingskamp', zei hij. Wauw, dacht ik. Ik ben dus echt goed bezig. Ik leer echt veel bij de selectie. Het tempo ligt hoog, elke bal moet goed zijn. In Onder 19 heb je bij een verkeerde aanname van de bal even tijd. Dan heb je van: oké, dat moet de volgende keer beter. Hier staan ze meteen op je lip. Dat is goed voor me. Ik kan niet nonchalant zijn."

Eenmaal in Portugal heeft de middenvelder zware dagen. "Het was fysiek zwaar. Maar we hebben ook lol gehad. We speelden 's avonds vaak FIFA 20 (een voetbal videospel, LL). De beste? Dat ben ik. Ik heb ze allemaal vernederd. Ik ben eigenlijk de baas van ons appartement geworden. Haha."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!