Sturing: ''Dat is een pluspunt, we hadden minder verwacht''

0
Sturing: ''Dat is een pluspunt, we hadden minder verwacht''

Vitesse verloor met 2-0 van FC Servette, maar oefenmeester Edward Sturing is niet ontevreden over de wedstrijd van zijn ploeg tegen de Zwitserse ploeg. Hij heeft genoeg pluspunten gezien.

"Ik ben natuurlijk wel ziek van dit verlies, dat ben je altijd als je verliest. Dat zie je ook aan de jongens en dat moet ook. Maar je hebt dan altijd van die trainers die dan zeggen: ik heb heel veel pluspunten gezien. En ik kan je zeggen, dat heb ik ook", zegt de coach in gesprek met Omroep Gelderland.

Sturing is pas vier dagen in Arnhem, maar ziet al veel terug van zijn speelwijze. "Ik heb, vooral in de eerste helft, heel veel teruggezien van die vier dagen training. De intentie is druk te zetten en balbezit te hebben en ik zie dat het nog in alle facetten beter kan. Maar ik zie ook dat de jongens begrijpen waar ik over praat en wat ik wil, dat is de grootste winst voor mij."

Volgens de trainer lukte het echter maar een klein half uur. "Maar zelf hadden we gedacht dat ze het maar 15 a 20 minuten zouden kunnen, dat was dus een meevaller. Ik weet dat er fysiek behoorlijk wat bij moet, daarom trainen we ook pittig. Deze speelwijze kost gewoon veel energie", weet de oefenmeester.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!