''De vorige keer dat ik instapte stond de ploeg er beter voor dan nu''

0
''De vorige keer dat ik instapte stond de ploeg er beter voor dan nu''

Edward Sturing is druk bezig om dingen te veranderen in het spel van Vitesse. De interim-trainer krijgt over twee weken al zijn eerste test. Er moet iets gebeuren met de speelwijze, volgens Sturing.

"Tijdens dit trainingskamp wil ik mijn speelwijze uitdiepen. Zowel op het veld als daarbuiten, we moeten veel praten ook. Individueel en in teamsessies." Ook de fysieke toestand moet veranderen. "De ploeg moet fysiek weer topfit worden, er moet kracht bij. We willen meer initiatief nemen in wedstrijden en initiatief kost kracht. Daarom probeer ik met Jan van Norel (fysiektrainer) een schema te maken waar deze ploeg stappen mee zet."

De vorige keer dat Sturing instapte stond de ploeg er beter voor dan nu. "Het was ook later in het seizoen. En om dat weer in orde te krijgen zit ik er bovenop. Ik wil ze aansporen om gas te geven, maar daarbij moet ik ook weer opletten dat ze geen blessures krijgen", zegt Sturing in gesprek met Omroep Gelderland.

Ook het transferwindow is weer geopend. Sturing: "We kijken dan ook zeker naar de mogelijkheden. Maar het gevaar is dat er dan ook weer jongens gaan vertrekken. Ik hoop vooral dat er niet teveel weggaan, maar natuurlijk hebben we ook maar één linksback. Dat is krap, dus als er een kans komt, zullen we die ook nooit nalaten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!