Vitesse krijgt massale steun van supporters in duel met PEC Zwolle ''Wat hebben we aan dat VAR-systeem? Allemaal één groot theater'' ''Als hij wat zei in de kleedkamer, dan kwam dat aan'' Vitesse werd het vaakst benadeeld door de VAR in Eredivisie Obispo maakt indruk bij Vitesse: ''Van hem heb ik hoge verwachtingen''

''AZ zei destijds nee, het voelt als een heel kille geliefde''

( 0 reacties)
''AZ zei destijds nee, het voelt als een heel kille geliefde''

Valeri Ojf is nog altijd groot aandeelhouder bij Vitesse. Voetbal International-verslaggever Iwan van Duren ziet dat Arnhemmers al jaren verlies draaien, maar toch blijft de eigenaar geld stoppen in de club.

"Bij Europol en de FIOD zeggen ze: je hoeft niet heel slim te zijn om te begrijpen dat er iets raars aan de hand is", vertelt hij. "Dat lijkt me ook logisch. Als je op straat vraagt: waarom zou je 150 miljoen uitgeven aan een club waar je niks mee hebt? Dan is het een normale vraag, die je bijna niet mag stellen. Toen ik het bij de club vroeg, zei Joost de Wit dat Vitesse een voorbeeldclub is. Zo van: kijk wat we met al dat geld kunnen doen. Ik denk er anders over."

"AZ zei destijds nee tegen het geld en moesten zich vanuit de as opnieuw opbouwen", blikt Van Duren terug. "Als ik mag kiezen welke club ik zou willen, zou ik liever AZ kiezen dat steen voor steen is opgebouwd met beleid en bestuur, dan Vitesse waar elk jaar een nieuw theater wordt geopend met nieuwe spelers. Kijk alleen maar naar hoe je je kan binden met zo’n club. Dat is heel moeilijk. Kijk, supporter ben je voor het leven en dat blijf je, of er nou een Rus, Egyptenaar of wat dan ook, de baas is. Maar het wordt ze heel moeilijk gemaakt. Het voelt als een heel kille geliefde."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!