Oosting krijgt advies: ''Daar moet je achter zien te komen''

0
Oosting krijgt advies: ''Daar moet je achter zien te komen''

Joseph Oosting heeft de komende weken de leiding over het eerste elftal van Vitesse. Het is de derde interim-trainer in de Eredivisie dit seizoen. Hij hoopt met Vitesse uit de huidige crisis te komen.

John Karelse was in april 2006 interim-trainer van NAC Breda, en wist zich te handhaven in de Eredivisie. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft hij Oosting tips: "Je moet erachter zien te komen waaróm de resultaten zo slecht zijn", gaat Karelse verder. "Ik heb veel individuele gesprekken gevoerd en geprobeerd het plezier terug te brengen. Je moet ze zien te raken. En dat kán. Een nieuwe trainer, nieuwe oefenstof. Soms gaan ze dan ineens als de brandweer."

Robert Maaskant is ook meermaals interim-coach geweest. "Je moet wel meteen iets veranderen, anders hadden ze net zo goed de vorige trainer kunnen laten zitten", zegt hij. "Bijvoorbeeld een andere speelwijze of een aantal andere spelers. Maar wees vooral duidelijk. Belangrijk is ook dat je realistisch bent."

Ondanks de korte tijd, die de meeste interim-trainers hebben, vindt Adri van Tiggelen het niet altijd verstandig om rigoureus. "Elke situatie is anders, maar ik zou zeggen: voordat je alles overhoop haalt, ga eerst om de tafel met je belangrijke spelers", vindt Van Tiggelen, die meermaals interim-coach is geweest bij Sparta. "Geef de ploeg die je voorganger achterlaat nog een kans, misschien gaan ze voor een andere trainer wél door het vuur."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!