Borst over 'topspion' Slutskiy: ''De gulle lach als dekmantel''

0
Borst over 'topspion' Slutskiy: ''De gulle lach als dekmantel''

Leonid Slutskiy kondigde vrijdagavond, na de verloren wedstrijd tegen Heerenveen, zijn vertrek bij Vitesse aan. Columnist Hugo Borst zag het allemaal gebeuren en schreef erover in het Algemeen Dagblad.

Vijf keer op rij verloor Vitesse. "Niet zo raar met het luie middenveld Honda-Bazoer-Bero", schrijft Borst. "Dat hij recidivistje Bazoer onlangs in genade aannam, meteen een basisplaats gaf, dat was het moment dat ik hem afschreef. Een echte Rus kent geen genade met ongedisciplineerde, ongeleide projectielen. Bazoer doet alleen iets als hij de bal heeft, dat bleek in Heerenveen ook weer eens."

"Die Sloetski was natuurlijk een rare snuiter. Ik lach me rot als achteraf blijkt dat hij en zijn gevolg de afgelopen anderhalf jaar alle staatsgeheimen van Mark Rutte hebben gejat. Dat blijkt dat Vladimir (wie? Vladimir Poetin natuurlijk) vanuit Moskou Sloetski in Nederland heeft gestationeerd als topspion. De gulle lach als dekmantel. Die kat, die boom en die buurvrouw hebben helemaal niet bestaan. Elke keer als Sloetski dat op tv vertelde, ons vertederd of in tranen achterliet, dan visten zijn spionnen links en rechts zwaarbeveiligde computers leeg."

Alle Nederlandse voetbaljournalist zijn er volgens Borst ingetuind. "Het was één grote act. Wel een goede act. Ik mis Sloetski, niet in de laatste plaats omdat we nu Edward Sturing dreigen te krijgen als trainer van Vitesse. Niet superlief, niet goudeerlijk. Hij ijsbeert niet, hij zit gewoon. Een man die niemand aan het lachen maakt, zo iemand met een instagram-account met acht volgers, zo’n voetbaltrainer die heel de tijd over voetbal praat. Sturing, daar zijn we lekker mee."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!