VIDEO| Samenvatting: Vitesse geeft voorsprong uit handen in Heerenveen

137663 e53646904dd4c7658bf5561c2fc483f3

Vitesse is vrijdag op bezoek bij SC Heerenveen tegen een nieuwe nederlaag aangelopen. In het Abe Lenstra Stadion gaven de Arnhemmers een 0-2 voorsprong weg en bleek SC Heerenveen na negentig minuten met 3-2 te sterk.

Vitesse kende een droomstart in Heerenveen. De Arnhemmers openden na negen minuten de score via Tim Matavz die SC Heerenveen-doelman Warner Hahn van dichtbij wist te verschalken. Ruim tien minuten later verdubbelde Bryan Linssen de score. De Vitesse-spits kon profiteren van een lange pass van Remco Pasveer.

Kort voor rust deden de Friezen iets terug. Hicham Faik schoot vanaf elf meter raak, nadat Jordy Bruijn door Danilho Doekhi ten val werd gebracht. Na rust ging SC Heerenveen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kwam het in de 63e minuut daadwerkelijk langszij via Mitchell van Bergen.

Niet veel later nam SC Heerenveen ook nog eens de leiding. Jens Odgaard schoot na 69 minuten spelen uit de draai knap de 3-2 tegen de touwen. In een slotfase waarin Vitesse nog op zoek ging naar de gelijkmaker, maar vooral SC Heerenveen gevaarlijk werd vielen geen doelpunten meer. Zodoende gaat Vitesse met lege handen naar huis.