Vitesse-talent krijgt nieuwe positie: ''We zien duidelijk de stijgende lijn''

0
Vitesse-talent krijgt nieuwe positie: ''We zien duidelijk de stijgende lijn''

De 17-jarige Million Manhoef was tot voor kort een snelle flankspeler, maar wordt tegenwoordig omgeturnd tot een linksachter. Vitesse heeft grote plannen met Manhoef, want hij is in de toekomst de beoogde linksachter van de Arnhemmers.

Onder andere Aloys Wijnker helpt Manhoef in het hele traject. ''Manhoef moet duidelijk nog wennen", zegt de hoofd-jeugdopleiding van Vitesse in gesprek met De Gelderlander. ''Zeker aan zijn verdedigende taken. Hij is in zijn jeugd wel eens linksback geweest, maar hij heeft toch vooral aanvallend gespeeld en gedacht. Dat is even omdenken. Hij is ook nog jong. Pas 17 jaar. Wij zien in hem alle kwaliteiten voor een linksback in het profvoetbal. We hebben dit ook samen besproken. Nu moet hij de tijd krijgen om door te groeien. Dat gaat met vallen en opstaan. Maar we zien duidelijk de stijgende lijn."

Manhoef traint nu mee met de eerste selectie en hij is niet de eerste bij Vitesse die wordt omgeturnd. Eerder gebeurde dat ook bij Alexander Büttner, die vervolgens een aardig rijtje clubs achter zijn naam kreeg als linksback. ''Er zijn meer voorbeelden", vervolgt Wijnker. ''Neem Michael Reiziger of Frank de Boer. Op de flanken gebeurt dat vaker."

Zelf ziet Manhoef de positie van linksachter wel zitten. ''Het is wennen aan deze positie. Maar de club gelooft hier in. En ik ook. Het is al mooi dat ik nu ook bij het eerste team mee train. Ik leer ontzettend veel.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!