''Hij zadelt Vitesse met een probleem op, continuïteit komt in gevaar ''

0
''Hij zadelt Vitesse met een probleem op, continuïteit komt in gevaar ''

Het is een probleem bij Vitesse: de doorstroming van jeugd in het eerste bij Vitesse. Als 'klap op de vuurpijl' werd vorige week ook nog bekend dat hoofd opleidingen Aloys Wijnker vertrekt bij de Arnhemmers.

"Dolblij was Marc van Hintum vorig jaar. Als interim technisch directeur van Vitesse strikte hij Aloys Wijnker", schrijft Lex Lammers in De Gelderlander. "Hij plukte de Noord-Hollander weg bij de voetbalbond van de Verenigde Staten. De Arnhemse club haalde voor de post van hoofd opleidingen een topper in huis. Een van de 'founding fathers' van de jeugdopleiding van AZ."

Nu pakt Wijnker zijn koffers weer. Lammers: "Hij wil hogerop. Dat heeft niet zozeer te maken met Vitesse. De Noord-Hollander volgt bij de KNVB de leergang management betaald voetbal. Hij wil in het profvoetbal aan de slag als technisch directeur, zodat hij direct invloed heeft op voetbalzaken. Of als algemeen directeur. Een functie bij een nationale bond kan ook nog."

"Wijnker dient netjes zijn contract uit, maar zadelt Vitesse wel met een probleem op", meent Lammers. "De club haalde hem binnen voor de lange termijn. Maar na de periode Gerry Hamstra (2009-2016) is de stabiliteit in Arnhem verdwenen. Edwin Petersen heeft net twee jaar gediend, Wijnker stapt nu op. De continuïteit van de opleiding komt in gevaar."

Mo Allach is genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe hoofd opleidingen. "De club moet onder nieuwe leiding die koers ook overeind houden. Vitesse moet zorg dragen voor beleid op de lange termijn. Een langzittende, kwalitatief hoogwaardige hoofd opleidingen zorgt voor stabiliteit. En dat komt de jeugdtak én de club alleen maar ten goede."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!