'Slutskiy maakt opmerkelijke keuze in basiself van Vitesse' Eredivisie-clubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme Trefzekere Matavz loopt EK mis met Slovenië na nederlaag in Polen KNVB maakt arbiter bekend voor duel tussen Sparta en Vitesse VIDEO | Dessers schiet Heracles langs Vitesse in geheim oefenduel

Keuze Slutskiy 'hoogst opmerkelijk': ''Riskeert een rel bij Vitesse''

( 0 reacties)
Keuze Slutskiy 'hoogst opmerkelijk': ''Riskeert een rel bij Vitesse''

Opvallend, dat vindt Lex Lammers, Vitesse-insider van De Gelderlander, van de keuze van Leonid Slutskiy om Jay-Roy Grot in de spits te zetten en Tim Matavz naar de reservebank te verwijzen.

"Hij riskeert een rel bij Vitesse", vertelt hij in de krant. "De coach zet sterspeler Tim Matavz op de bank. Huurling Jay-Roy Grot staat voor de clash met FC Groningen aan het front in Arnhem. De keuze van Slutskiy is hoogst opmerkelijk. Matavz (30) geldt als kopstuk bij Vitesse. De Sloveen is de targetman.

Volgens Lammers is de spits al weken niet op maat bediend. "En staat toch op vijf competitietreffers. Grot (21) ligt door tegenvallende prestaties juist onder vuur. Er ligt een enorm afbreukrisico. Maar de coach wil 'meer beweeglijkheid' in de punt van de aanval."

Slutskiy verandert volgens de journalist van filosofie nu een crisis opborrelt in Arnhem. "Vitesse staat dan stevig in de subtop van de eredivisie, het voetbal is al de hele competitie onder de maat. De kritiek van de achterban zwelt aan, na nederlagen tegen ADO Den Haag (0-2) en FC Emmen (2-1). De Rus tornt niet aan zijn 4-4-2-systeem, maar hij acht ingrepen in zijn formatie wel noodzakelijk."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›