'Slutskiy maakt opmerkelijke keuze in basiself van Vitesse' Eredivisie-clubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme Trefzekere Matavz loopt EK mis met Slovenië na nederlaag in Polen KNVB maakt arbiter bekend voor duel tussen Sparta en Vitesse VIDEO | Dessers schiet Heracles langs Vitesse in geheim oefenduel

''Met vroeg, van veraf spelers halen, dien je een kind niet''

( 0 reacties)
''Met vroeg, van veraf spelers halen, dien je een kind niet''

Vitesse is een samenwerking gestart met partnerclubs in het regionale amateurvoetbal. Hoofd opleidingen Aloys Wijnker bevestigt echter dat het geen verplichting is voor de jeugdige talenten.

"De keuze is altijd aan de ouders en de kinderen. Zij bepalen waar ze gaan voetballen", besluit de hoofd opleidingen van Vitesse in gesprek met De Gelderlander. "Basisschoolkinderen die voor een training uren in de auto moeten zitten, is waanzinnig."

Onlangs begon Feyenoord een jeugdteam voor talenten onder zeven jaar. Wijnker heeft daar weinig vertrouwen in. "De ontwikkeling van pupillen is onvoorspelbaar. Dat is wetenschappelijk wel bewezen. Vanaf 13 jaar komt er pas echt inzicht in kwaliteiten. Dus met vroeg van veraf halen dien je een kind niet", luidt de mening van Wijnker.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›