Vitesse helpt regionaal voetbal: ''Willen naar een hoger niveau''

0
Vitesse helpt regionaal voetbal: ''Willen naar een hoger niveau''

Vitesse is een samenwerkingscampagne gestart en hebben daarom diverse middelen beschikbaar gesteld aan de regionale voetbalclubs. Hoofd opleidingen Aloys Wijnker van Vitesse zegt dat er drie tot vier bijeenkomsten per jaar komen.

"Wij willen het voetbalniveau in Oost-Nederland naar een hoger plan tillen", zegt Wijnker in gesprek met De Gelderlander. "De basis is een goede relatie met onze regio. En we willen dat kinderen langer in hun eigen omgeving voetballen. Dat ze als pupil gewoon met het fietsje naar hun cluppie gaan. Dat is kindvriendelijker. En dus beter."

Vitesse heeft pakweg 300 verenigingen in de wijde omtrek aangeschreven. "Op de eerste bijeenkomst waren 75 clubs aanwezig. We hebben onze plannen uitgelegd. Aan de samenwerking zitten geen kosten voor de clubs verbonden. Hoe meer voetbaltalent in ons achterland, hoe groter de vijver voor Vitesse om te vissen. Wij moeten met de poten in de regio staan. Daar halen we traditioneel toch onze talenten? De regio is onze core-business."

Daarnaast is Vitesse ook begonnen met regiotrainingen, voor talenten in de omgeving. "Dit zijn trainingen voor geselecteerde kinderen, die wonen in een straal van pakweg twintig kilometer rond een centrum. De jongens voetballen in de competitie gewoon bij hun club. De regiotrainingen vormen ook een platform voor scholing van trainers", zegt Wijker.

"Wij trainen pakweg zestien jongens, van verschillende clubs. Via hun jeugdtrainers bereiken we met zijn allen ineens zo'n honderdzestig kinderen. Wij maken amateurclubs niet 20 procent beter, dat is hoog van de toren blazen. We willen inspireren en ondersteunen. Het niveau opkrikken ligt bij ons allemaal."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!