Hoofd Voetbal Academie van Vitesse vindt nieuwe baan bij KNVB VIDEO | Miazga neemt afscheid van publiek: ''Fantastisch moment'' ''Linssen maakt er altijd meer dan Larsson, dat weet ik zeker'' FEITEN | Linssen bezig aan beste Vitesse-seizoen ooit? Sturing en Linssen storen zich aan VAR: ''Maakt je onzeker''

Vitesse betaalde honderdduizend euro aan commissaris

( 0 reacties)
Vitesse betaalde honderdduizend euro aan commissaris

Vitesse heeft vorig seizoen een bedrag van honderdduizend euro uitgekeerd aan één van de commissarissen. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Arnhemse club.

De betaling is zeer ongewoon in de Eredivisie. De commissarissen bij Ajax, Feyenoord en PSV werkten vorig seizoen gratis. Bij AZ werd er wel zeventienduizend euro vergoed aan de RVC, weet Voetbal International.

Vitesse heeft drie commissarissen, bestaande uit eigenaar Valeriy Oyf, afgevaardigde van de supporters en stichtingsbestuur Henk Parren voorzitter van de RVC Yevgeny Merkel. Hoewel Vitesse niet kan bevestigen om wie het gaat en wat de aanleiding voor de betaling is, lijkt het sterk dat het om Oyf of Parren gaat.

Honderdduizend euro stelt voor Oyf weinig voor, gezien de rode cijfers. Sinds hij in 2010 de club overnam, heeft de Arnhemse club in totaal 108 miljoen euro verloren. Vitesse is de enige club in de Eredivisie met hogere salarissen dan de totale jaaromzet. Desondanks is het voortbestaan van de club niet in gevaar, aangezien Oyf garanties heeft afgegeven tot 2022.

Dankzij de inkomsten uit de verkopen van Vyacheslav Karavaev en Thulani Serero, zullen de cijfers er volgend jaar gunstiger uitzien. "Gezien het zware kostenplaatje zijn zwarte cijfers alleen mogelijk in een jaar waarin goede transfers en deelname aan Europees voetbal samenvallen", besluit VI. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!