'Slutskiy maakt opmerkelijke keuze in basiself van Vitesse' Eredivisie-clubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme Trefzekere Matavz loopt EK mis met Slovenië na nederlaag in Polen KNVB maakt arbiter bekend voor duel tussen Sparta en Vitesse VIDEO | Dessers schiet Heracles langs Vitesse in geheim oefenduel

Linssen vertelt 'kopgeheim': ''Daar hadden we iets verzonnen''

( 0 reacties)
Linssen vertelt 'kopgeheim': ''Daar hadden we iets verzonnen''

Bryan Linssen wordt gezien als een serieuze kopper in de Eredivisie. Met zijn lengte, 1.70 m, is dat toch opvallend. In gesprek met De Volkskrant vertelt hij het geheim van zijn kopkracht.

"Bij een uittrap van de keeper moet de bal een afstand van 50, 60 meter overbruggen. Het geeft mij de tijd om te bepalen waar de bal gaat dalen en ik moet springen", vertelt de aanvaller. "Bij een corner is het moeilijker, de afstand is kleiner en er staan soms acht tot tien spelers om me heen die allemaal twee koppen groter zijn."

Het is allemaal begonnen bij FC Groningen. "Daar hadden we iets verzonnen om mijn kopkracht te benutten. Niemand lette immers op mij, de lange mannen fungeerden als bliksemafleiders. Na mijn overgang van Groningen naar Vitesse zijn mijn kopballen een hype geworden."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›