Hoofd Voetbal Academie van Vitesse vindt nieuwe baan bij KNVB VIDEO | Miazga neemt afscheid van publiek: ''Fantastisch moment'' ''Linssen maakt er altijd meer dan Larsson, dat weet ik zeker'' FEITEN | Linssen bezig aan beste Vitesse-seizoen ooit? Sturing en Linssen storen zich aan VAR: ''Maakt je onzeker''

Linssen vertelt 'kopgeheim': ''Daar hadden we iets verzonnen''

( 0 reacties)
Linssen vertelt 'kopgeheim': ''Daar hadden we iets verzonnen''

Bryan Linssen wordt gezien als een serieuze kopper in de Eredivisie. Met zijn lengte, 1.70 m, is dat toch opvallend. In gesprek met De Volkskrant vertelt hij het geheim van zijn kopkracht.

"Bij een uittrap van de keeper moet de bal een afstand van 50, 60 meter overbruggen. Het geeft mij de tijd om te bepalen waar de bal gaat dalen en ik moet springen", vertelt de aanvaller. "Bij een corner is het moeilijker, de afstand is kleiner en er staan soms acht tot tien spelers om me heen die allemaal twee koppen groter zijn."

Het is allemaal begonnen bij FC Groningen. "Daar hadden we iets verzonnen om mijn kopkracht te benutten. Niemand lette immers op mij, de lange mannen fungeerden als bliksemafleiders. Na mijn overgang van Groningen naar Vitesse zijn mijn kopballen een hype geworden."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!