Hoofd Voetbal Academie van Vitesse vindt nieuwe baan bij KNVB VIDEO | Miazga neemt afscheid van publiek: ''Fantastisch moment'' ''Linssen maakt er altijd meer dan Larsson, dat weet ik zeker'' FEITEN | Linssen bezig aan beste Vitesse-seizoen ooit? Sturing en Linssen storen zich aan VAR: ''Maakt je onzeker''

Slutskiy verwijst: ''Is dat countervoetbal? Hou toch op!''

( 0 reacties)
Slutskiy verwijst: ''Is dat countervoetbal? Hou toch op!''

Bij Vitesse valt het de eerste negen duels de goede kant op. Daardoor staat de ploeg uit Arnhem op de vierde plek. Leonid Slutskiy ziet dat zijn ploeg resultaten soms over de streep slepen.

"Die wedstrijden winnen we. We slepen de resultaten eruit. Dat is geen toeval. Ik denk dat er in Manchester ook wel een lokale journalist te vinden is die het voetbal van Pep Guardiola helemaal niets vindt. Nee, dat heeft niets te maken met de kritische Nederlandse voetbalgeest.

Slutskiy kijkt naar de feiten. "Vertel mij dan hoe het komt dat wij zo vaak scoren? Countervoetbal? Laat me niet lachen! Tachtig procent van onze treffers werd voorafgegaan door minstens zeven passes. Is dat countervoetbal? Hou toch op! We spelen eigenlijk al sinds februari goed en scoren veel."

Daarvóór vindt Slutskiy zijn ploeg te instabiel. "Vorig seizoen begonnen we met drie nieuwe verdedigers achterin, raakten we Tim Matavz snel kwijt en kwam Martin Ødegaard pas toen de competitie allang bezig was. Vitesse is een club waar veel spelers komen en gaan in de zomer, dat betekent ook dat je hier heel moeilijk kunt bouwen of een ingespeeld team kunt neerzetten. Bij AZ zie je jongens die al vanaf de jeugd samenspelen en zijn er iedere zomer slechts enkele wijzigingen."
 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!