''Als je oordeelt, moet je wel weten waar je het over hebt''

0
''Als je oordeelt, moet je wel weten waar je het over hebt''

Vitesse staat na negen competitiewedstrijden op een gedeelde derde plek in de Eredivisie, maar trainer Leonid Slutskiy tempert de verwachtingen. De oefenmeester uit Rusland wijst op de concurrentie van clubs als Feyenoord, AZ en FC Utrecht. 

"We spelen niet in een competitie met clubs die niets kunnen", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "AZ en Feyenoord zijn ook van hoge kwaliteit. Heb je AZ - Manchester United gezien? Nul kansen voor United, hoe kan dat? Weet je hoe vaak het een team lukt Manchester United op nul kansen te houden? Bijna nooit. En dan ook nog met zulke jonge spelers", aldus Slutskiy. 

"Kijk naar Feyenoord, dat dus blijkbaar genoeg kwaliteit heeft om FC Porto te verslaan. Dat zegt wat over de potentie van die selectie", vervolgt hij. "Porto is een Europese topclub. Het mag natuurlijk nooit dat FC Utrecht dan eruit vliegt tegen een club (Zrinjski Mostar, red.) uit Bosnië-Herzegovina, maar ik heb die wedstrijden beide gezien en Utrecht was echt vele malen beter en sterker", beseft Slutskiy. 

"Dus je kunt wel zeggen: Ga even in de topvijf spelen met Vitesse, maar vergis je niet in met wie je dat gevecht dan moet aangaan", reageert hij. "Kijk naar die clubs, hun begrotingen, hun visie, hun management. Hoeveel gehuurde spelers heeft AZ? Precies nul. Hoeveel wisselingen in de selectie? Hoelang voetballen die al samen? Als je oordeelt, moet je wel weten waar je het over hebt", besluit Slutskiy. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!