Hajek baalt: ''Ben het niet eens met de keuzes bij de club''

0
Hajek baalt: ''Ben het niet eens met de keuzes bij de club''

Thomas Hajek kwam deze zomer van Viktoria Pilsen naar Vitesse. Tot dusver moest de verdediger het vooral doen met speelminuten in oefenwedstrijden. Armano Obispo lijkt de strijd om een basisplek gewonnen te hebben.

Obispo, de huurling van PSV, krijgt de voorkeur boven een aankoop. "Ik kijk niet naar een ander, of naar contracten bij de club", vertelt Hajek in gesprek met De Gelderlander. "Ik moet nu strijdbaar zijn, maar ook geduldig blijven. Ik ben het niet eens met de keuzes bij de club, maar ik ga niet mokken of muiten. Topsport is hard."

In de competitie speelt Hajek dus niet. "Het team staat. Ik moet dus fit blijven en klaar staan als mijn moment komt. Dan heb ik de oefenwedstrijden ook echt hard nodig. Zelfs de duels met Vitesse Onder 21 op een maandagavond. Zo staan de zaken er nu voor. Maar ik hoef geen medelijden. Mijn vrouw is gelukkig in Nederland. De kinderen. Ik ook. Alleen op het voetbalveld is er onvrede. Dit past niet bij mijn ambities."

Hajek accepteert de keuzes van trainer Leonid Sloetski. "Uiteraard heb ik andere inzichten. Ik ben een sportman", vertelt Hajek. "Ik ben overtuigd van mijn eigen kwaliteiten. Maar ik vind ook dat de tandem Doekhi-Obispo goed functioneert. En kijk naar onze resultaten. Vitesse staat in de top van de eredivisie. Dat maakt mijn situatie helder. Ik moet bij blessures of schorsingen mijn kans pakken en laten zien dat ik in de basis thuishoor."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!