''In de Eredivisie hebben alleen zij nog minder de bal dan Vitesse''

0
''In de Eredivisie hebben alleen zij nog minder de bal dan Vitesse''

Voor Vitesse breekt een belangrijke periode aan. De Arnhemse club is het seizoen prima gestart met elf punten uit zes duels, want het programma was allesbehalve eenvoudig.

"Omdat Vitesse met Ajax, AZ en PSV nu al drie topclubs heeft getroffen, zal Slutskiy's ploeg de komende maanden moeten bewijzen dat zij ook sterk kan zijn als zij het spel dient te maken", schrijft Pieter Zwart namens Voetbal International in het weekblad. "Tot de confrontatie met Feyenoord op 8 december speelt Vitesse alleen maar tegen teams die individueel minder getalenteerd zijn."

Aan Vitesse de taak de punten aaneen te rijgen. "Daarin dienen de Arnhemmers te doen wat PSV in dit onderlinge duel deed: een compacte opponent ontregelen door effectief om te gaan met de eerste kansen en daarna te profiteren van de ruimte die ontstaat."

Dat het spel Vitesse echter niet zo goed ligt, is inmiddels wel algemeen bekend. "Zo open als Leonid Slutskiy is in interviews, zo gesloten speelt zijn ploeg. In de Eredivisie hebben dit seizoen alleen Sparta Rotterdam en VVV-Venlo nog minder de bal dan Vitesse", aldus Zwart.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!