'Voormalig Vitesse-prof opgepakt in Italië voor zware diefstal'

0
'Voormalig Vitesse-prof opgepakt in Italië voor zware diefstal'

Voormalig Vitesse-prof Carel van der V. is naar verluidt afgelopen weekend in het noorden van Italië gearresteerd voor zware diefstal. Volgens de Italiaanse media werd hij betrapt met een portemonnee die was ontvreemd uit de vakantievilla van een Zweeds stel.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. "Dat gebeurde toen de Zweden nietsvermoedend bij het zwembad lagen van hun woning in Canelli, tussen Turijn en Genua. De Nederlander zou van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt door de villa binnen te glippen en een portemonnee te stelen met daarin 100 euro en enkele creditcards", luidt het vervolg. 

Door opletten buurtbewoners werd de oud-speler ingerekend. "Buren belden vlak daarna de politie met de mededeling dat ze een auto met buitenlands kenteken opvallend langzaam door de straten zagen rijden. Agenten dwongen de automobilist te stoppen en vroegen hem naar de reden van zijn aanwezigheid."

"De man, naar later bleek Carel van der V., vertelde dat hij een rondreizende verkoper was van professioneel kookgerei. De politiemannen vonden het een weinig geloofwaardig verhaal en doorzochten de wagen van de Nederlander. Daarbij vonden ze de portemonnee met inhoud. Carel van der V. werd gearresteerd en voorgeleid. De onderzoeksrechter liet hem vrij in afwachting van verder onderzoek en legde de veertiger een verblijfsverbod op voor de provincie Asti", aldus de ochtendkrant.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!