Van Egmond: ''Dan had de penalty wel overgenomen moeten worden'' ''Zolang het niet concreet is, hoef ik er niet over na te denken'' 'Diep respect' voor Slutskiy: ''Zijn trainers die amper 'doei' zeggen' Oosting tevreden: ''Je moet niet vergeten waar we vandaan komen'' Vitesse houdt punt over aan doelpuntloos duel met Feyenoord

SP tegen verkoop GelreDome: ''Provincie moet dat risico niet lopen''

( 0 reacties)
SP tegen verkoop GelreDome: ''Provincie moet dat risico niet lopen''

Als het aan de Gelderse fractie van de SP ligt, dan moet Vitesse niet de kans krijgen om stadion GelreDome te kopen. Gedeputeerde Markink wou de blokkade voor zo'n deal van tafel halen, maar de SP wil hierover een debat in de Provinciale Staten houden.

De vrees was dat de voetbalclub het stadion dan niet meer zou openstellen voor concerten en andere evenementen, waarvoor de provincie juist mee betaalde aan de bouw van het stadion, meldt De Gelderlander. De SP dringt er daarom op aan dat de blokkade blijft.

Zij stellen dat er een risico is dat de programmering in het stadion verschraalt als die in handen is van Vitesse. Dit is een risico dat de provincie niet moet willen lopen. De GelreDome moet naast Vitesse ook beschikbaar blijven voor culturele en musikale activiteiten.

Markink ging overstag toen hij het Songfestival naar het GelreDome wou halen en daar de medewerking van Vitesse voor nodig had. Dat wou de Arnhemse club alleen als de de blokkade zou verdwijnen. Mocht dat gebeuren, dan moet Vitesse eerst een akkoord met eigenaar Nedstede bereiken voordat zij daadwerkelijk eigenaar van het stadion kan zijn.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 december 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›