Van Egmond: ''Dan had de penalty wel overgenomen moeten worden'' ''Zolang het niet concreet is, hoef ik er niet over na te denken'' 'Diep respect' voor Slutskiy: ''Zijn trainers die amper 'doei' zeggen' Oosting tevreden: ''Je moet niet vergeten waar we vandaan komen'' Vitesse houdt punt over aan doelpuntloos duel met Feyenoord

Dicko vastberaden: ''Hoop hier geschiedenis te schrijven''

( 0 reacties)
Dicko vastberaden: ''Hoop hier geschiedenis te schrijven''

Nouha Dicko kwam op het laatste moment naar Vitesse. De aanvaller kwam over van het Engelse Hull City. Binnen een korte tijd was de transfer afgerond.

De 27-jarige Dicko raakte op een zijspoor in Hull en zijn voormalige trainer bij The Tigers, Slutsky, zat bij Vitesse. "De transfer naar Vitesse vond plaats in vier of vijf dagen", vertelt de aanvaller terug in de Gelderlander. "Slutsky vroeg mijn agent om een aanvaller. Uiteindelijk kwamen ze bij mij uit. Ik was meer dan blij. Dit is een grote club."

De aanvaller had weinig uitzicht op speeltijd. "Ik werd onder Slutsky gehaald. Met een andere manager kwamen er ook andere plannen. Dit is voor mij een uitkomst. De Eredivisie is een goede competitie. Ik ben ook fit. Ik heb de voorbereiding bij Hull meegemaakt. Ik kan meteen aansluiten."

Dicko moet de club nog wel een beetje verkennen. "Ik ken Vitesse als buitenstaander. Van televisie. Van verhalen. De geschiedenis ken ik niet tot in detail. Maar ik hoop hier wel geschiedenis te schrijven."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 december 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›