GelreDome wederom decor van interland OranjeLeeuwinnen

0
GelreDome wederom decor van interland OranjeLeeuwinnen

Het GelreDome is op dinsdag 12 november het decor van het EK-kwalificatieduel tussen de Oranjevrouwen en Slovenië. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

GelreDome was eenmaal eerder het decor van een vrouweninterland: 5 april 2019 won Oranje in Arnhem in een nagenoeg uitverkocht huis (25.680 toeschouwers) het oefenduel met Mexico (2-0). In GelreDome is bij interlands van de Leeuwinnen maximaal plaats voor 28.000 fans.

Het team van bondscoach Sarina Wiegman neemt het op weg naar het Europees kampioenschap in poule A verder op tegen Turkije, Kosovo en Estland. De OranjeLeeuwinnen beginnen de EK-kwalificatiereeks op vrijdag 30 augustus in en tegen Estland. Op dinsdag 3 september is in Heerenveen de eerste thuiswedstrijd tegen Turkije.

De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi, samen met de drie beste nummers twee van de negen poules. De overige zes nummers twee spelen in een play-off om de drie resterende plaatsen. Het eindtoernooi vindt in juli 2021 plaats in Engeland.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!