'Verschillende wijzigingen in vermoedelijke opstelling Vitesse' ''Het is natuurlijk wel opmerkelijk dat hij gelijk in de basis staat'' 'Slutskiy maakt opmerkelijke keuze in basiself van Vitesse' Eredivisie-clubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme Trefzekere Matavz loopt EK mis met Slovenië na nederlaag in Polen

''Nu is het een schande als Vitesse niet bij de eerste vijf eindigt''

( 0 reacties)
''Nu is het een schande als Vitesse niet bij de eerste vijf eindigt''

Het is dertig jaar geleden dat Vitesse als kampioen van de Eerste Divisie terugkeerde op het hoogste niveau. De Arnhemmers eindigden direct als vierde, waarmee plaatsing voor Europees voetbal werd afgedwongen. "Later kwam ik er pas achter hoe bijzonder die jaren bij Vitesse waren."

"Die vierde plek van toen is wel een andere prestatie dan nu vierde worden, hè", blikt oud-speler Frans Thijssen terug in gesprek met De Gelderlander. "Er was geen stuiver, er stond een oud stadion. Wij hadden een van de laagste budgetten. Nu is het een schande als Vitesse niet bij de eerste vijf eindigt."

Ook clubicoon Edward Sturing maakte onderdeel uit van de succesformatie. "We werden kampioen met een bijeengeraapt zooitje. In de as stonden wat ervaren jongens en daaromheen speelden talentvolle jongens die in de regio gevonden waren", vult hij aan. 

"Die tijd is in niets te vergelijken met nu", vervolgt Sturing. "We waren semiprofs. Ik werkte bij de Postbank. Eerst veertig uur in de week. Toen Vitesse bij daglicht ging trainen en ik iets meer geld kreeg van de club, werkte ik nog 32 uur", aldus Sturing.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›