Vitesse krijgt massale steun van supporters in duel met PEC Zwolle ''Wat hebben we aan dat VAR-systeem? Allemaal één groot theater'' ''Als hij wat zei in de kleedkamer, dan kwam dat aan'' Vitesse werd het vaakst benadeeld door de VAR in Eredivisie Obispo maakt indruk bij Vitesse: ''Van hem heb ik hoge verwachtingen''

''Nu is het een schande als Vitesse niet bij de eerste vijf eindigt''

( 0 reacties)
''Nu is het een schande als Vitesse niet bij de eerste vijf eindigt''

Het is dertig jaar geleden dat Vitesse als kampioen van de Eerste Divisie terugkeerde op het hoogste niveau. De Arnhemmers eindigden direct als vierde, waarmee plaatsing voor Europees voetbal werd afgedwongen. "Later kwam ik er pas achter hoe bijzonder die jaren bij Vitesse waren."

"Die vierde plek van toen is wel een andere prestatie dan nu vierde worden, hè", blikt oud-speler Frans Thijssen terug in gesprek met De Gelderlander. "Er was geen stuiver, er stond een oud stadion. Wij hadden een van de laagste budgetten. Nu is het een schande als Vitesse niet bij de eerste vijf eindigt."

Ook clubicoon Edward Sturing maakte onderdeel uit van de succesformatie. "We werden kampioen met een bijeengeraapt zooitje. In de as stonden wat ervaren jongens en daaromheen speelden talentvolle jongens die in de regio gevonden waren", vult hij aan. 

"Die tijd is in niets te vergelijken met nu", vervolgt Sturing. "We waren semiprofs. Ik werkte bij de Postbank. Eerst veertig uur in de week. Toen Vitesse bij daglicht ging trainen en ik iets meer geld kreeg van de club, werkte ik nog 32 uur", aldus Sturing.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!